De betekenis van SEO is het optimaliseren van website voor zoekmachines zoals Google. SEO staat voor Search Engine Optimization en betekend in het Nederland zoekmachine optimalisatie.

Naast goede en unieke content is SEO het belangrijkste onderdeel van jouw website. Met een goede SEO optimalisatie kom je hoger in Google en krijg je meer gratis bezoekers.

SEO en SEA

Zoals ik hierboven al de betekenis van SEO beschreef is het de optimalisatie om jouw positie in Google hoger te krijgen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat er meer gratis bezoekers op jouw website komen.

Door een goede SEO kun je dus zonder te betalen op de eerste pagina van Google staan.

SEO betekenis

SEA (Search Engine Advertising) is net het tegenovergestelde en is het inkopen van advertentie ruimte op voornamelijk Google. Met SEA betaal je om in de Google resultaten te komen.

De betaalde advertenties staan bovenaan en onderaan de Google zoekresultaten. Meestal zijn het de eerste 4 resultaten die je in Google ziet, en wordt aangegeven met advertentie. Het afrekenen van deze advertenties gaat voornamelijk per klik. Dit afrekenmodel heet CPC.

SEO tips

Zoekmachine optimalisatie is niet moeilijk, alleen is er zoveel op internet over te vinden dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Nu je weet wat de betekenis van SEO is snap je ook dat het super belangrijk is voor jouw website. Zonder goede SEO krijg je geen gratis bezoekers.

In dit artikel vertel ik een aantal gouden SEO optimalisatie tips. Buiten goede content en SEO optimalisatie kun je met deze tips jouw website net dat extra setje geven om wel bovenaan te komen.

Geef een reactie